Uudised

Põlvamaa turismiettevõtjad külastasid Viljandit
2023-12-13 18:10:00

Põlvamaa turismiettevõtjad võtsid 4. detsembril ette teekonna Viljandi suunas, et avardada oma teadmisi ja saada kogemusi uute ning huvitavate sihtkohtade ja ettevõtete näol. Õppereisi käigus külastati Mulgi Savikoda, butiikhotell Schloss Fellin'i, Viljandimaa Arenduskeskusest ning Võrtsu Sahvrit.

Mulgi Savikoda: traditsioonide ja kaasaegsuse sulam

Õppereis algas Mulgi Savikojas, kus osalejad said aimu mulgi käsitöö ja savitöö traditsioonidest. Kohapeal õpiti tundma savikojas töötamise põnevust ning kuidas kohalikud käsitöölised on suutnud ühendada pärimuse kaasaegsete trendidega. Perenaine Leili andis kohalviibijatele põhjaliku ülevaate savikoja tekke- ning eduloost. Ühtlasi said Põlvamaa turismiasjalised isegi oma oskusi savitöö tegemisel proovile panna ja osta kaasa mulgi käsitöömeistri loomingut.

Schloss Fellin: elegants ja ajalooline atmosfäär

Butiikhotellis Schloss Fellin ootas osalejaid ees ajalooline elamus koos kaasaegse luksusega. Hotelli ekskursioon tutvustas ajaloolisi detaile ning andis aimu sellest, kuidas on suudetud hoida ajaloolist pärandit, säilitades samal ajal kaasaegse mugavuse. Viljandi mõisahoone ajalugu ulatub sajandite taha, kuid täna luksust ja privaatsust pakkuva majutusasutusena avas Schloss Fellin oma uksed külalistele 2021. aasta augustis. Butiikhotellis on olemas 17 luksuslikku numbrituba, spaa- peo- ja konverentsiteenused, raamatukohvik ning gurmeerestoran. Lõunasöök hotelli kohvikus pakkus võimalust nautida kohalikke maitseid ning vahetada muljeid päeva kohta.

Viljandimaa Arenduskeskus: innovatsioon ja koostöö

Kolmas peatuspunkt viis turismiettevõtjad Viljandimaa Arenduskeskusesse, kus Kesk-Eesti DMO juht Johan-Kristjan Konovalov ja külalislahkuse spetsialist Erge Kerbo andsid ülevaate organisatsiooni tegevussuundadest. Arenduskeskuse esindajad jagasid kogemusi turismi edendamisest, koostööprojektidest ning uutest ideedest. Osalejatel oli võimalus uurida, millised on sealsed arenduskeskuse ja ettevõtjate vahelised koostöövõimalused ning saada teada, millised tuuled puhuvad Kesk-Eestis turismiarenduse valdkonnas.

Võrtsu Sahver: kohalik toit ja maitseelamus

Õppereis leidis oma lõpu külastajate seas ülipopulaarseks saanud Võrtsu Sahvris, kus keskenduti kohalikele maitsetele. Osalejatel oli võimalus maitsta Võrtsu piirkonna eripäraseid roogasid ning saada aimu, kuidas kohalik ettevõtja on suutnud kombineerida traditsioonilisi maitseid kaasaegse köögikunstiga. Ühtlasi andis kalakohviku perenaine põgusa ülevaate toitlustusettevõtte põnevast tekke- ja eduloost. Võrtsu Sahver osutus suurepäraseks kohaks, kus lõpetada päev täis avastusi ja uusi teadmisi.

Põlvamaa turismiettevõtjad naasid õppereisilt uute kogemustega, mis mitte ainult ei tugevdanud nende sidemeid teiste piirkondade ettevõtjatega, vaid andis ka uusi ideid ja inspiratsiooni kohaliku turismi arendamiseks. Viljandi õppereis kinnitas taaskord, et Eesti erinevad piirkonnad on omavahel ühendatud rikkaliku kultuuripärandi, ainulaadsete ettevõtmiste ja sõbralike inimeste kaudu.

 

Meriliin Vahesaar
kommunikatsioonispetsialist
Lõuna-Eesti Turismiklaster

 

eu