Metsarestoran viib hõrgutised metsa ja rappa
04.09.2020
Maitsemaa juht Oliver Tohva alustas Metsarestorani teenuse pakkumist juba tosinkond aastat tagasi ja kuigi praegu on ettevõtte tegevusse lisandunud ka tavaline cateringi teenus, on ettevõtte põhiteenuseks jäänud siiski Metsarestoran.
Ent mida siis Metsarestoran endast kujutab? Hästi lühidalt öeldes on see restoran kliendi soovitud ajal ja kohas. Nii on Maitsemaa toitlustanud Eesti ja Euroopa tippametnikke Juminda poolsaarel ja Viru rabas, valmistanud hõrgutisi Naissaarel ning valmistanud sööki talvises rabas, kus külmapügalad olid langenud 25 miinuskraadini.
Viimased kolm suve korraldab Maitsemaa õhtusööke Taevaskojas jõelaeval Lonny. Seal on poolteist tundi vältaval õhtusöögil võimalus nautida Taevaskoja imelist loodust ning Maitsemaa maitseid.
Metsas paneb Oliver Tohva oma restorani üles RMK lõkkekohtadesse ning kuigi seal kehtib igaüheõigus, pole restoranil nende aastate jooksul teiste matkalistega mingeid probleeme tekkinud.
Kus klient, seal restoran
Oliver Tohva sõnul on Metsarestoran seal, kus on klient ning kuigi firma asub füüsiliselt Põlvamaal, tegutseb Maitsemaa üle terve Eesti. Eriti palju kliente on aga Harjumaal.
Mida aeg edasi, seda rohkem Maitsemaa teenuste vastu huvi tuntakse. Põhjus on lihtne - kuna elu on läinud väga kiireks, siis soovitakse elamuste saamisel täisteenust. Soovitakse minna loodusesse, kuid selleks ei taheta kulutada mitmeid sõidutunde; tahetakse saada toiduelamust, kuid seejuures ei soovita ise sööki vaaritada ning nõusid metsa tassida.
Inimesed otsivad elamusi ja Maitsemaa just taolisi elamusi pakubki, sest Metsarestoranis mitte ainult ei sööda, vaid hõrgutised valmivad otse klientide silme alla. “Ma püüan menüü koostada nii, et kliendil oleks toiduvalmistamise juures midagi vaadata, mistõttu otsin ja katsetan pidevalt põnevaid valmistamisviise,” rääkis Oliver Tohva. “Niimoodi maitseb ka toit paremini ning kui siia lisada ümbritsev loodus, siis nii valmibki tõeline toiduelamus.”
Metsarestoran erineb tavarestoranist ka selle poolest, et seal ei istuta valgete linadega kaetud laudade taga ja ei oodata lihtsalt kolmekäigulist söömaaega. Pigem on Metsarestoran nagu elamusteater, kus kliendid on ise nii osatäitjad kui ka publik ja seda kõike vapustavalt ilusate dekoratsioonide sees, mille nad ise on välja valinud.
Lõpetuseks ka stiilinäide Metsarestorani menüüst:
Pidupäeva eri 37€/in
Tuline kõrvitsa-maapirnisupp
Parmesani ürdisaiad
Pardi rinnafilee vürtsika apelsinikastmega
Lõkkel röstitud köögivilja-kinoa salat
Creme de vanilje konjakipohladega
Lõkkekohv
Loo on kirja pannud Sander Silm (www.mikromeedia.ee). Fotod: Maitsemaa OÜ.
Loo valmimine on rahastatud Kagu-Eesti programmist.