UMA MEKK kohvikute ja restoranide nädalal 7.- 16.oktoobril pakuvad kokku maitseelamusi kümme erinevat toidukohta Vana-Võromaal ja Setomaal.
UMA MEKK kohvikute ja restoranide nädal toimub igal aastal kaks korda: kevadel ja sügisel. Kohvikute ja restoranide nädala eesmärgiks on viia kokku Vana-Võromaa ja Setomaa pärandtoidu tootjad toitlustus- ja turismiettevõtjatega ning pakkuda külastajatele uusi kohaliku toidu elamusi. Menüüdes on toitude nimetused nii eesti keeles kui ka kohalikus, võro ja seto keeles. Valikutes on nii ruuga, keesi, vatska, määdsä, hülpä, trulli ku vattu – mis need on ja kuidas maitsevad, selgub kohapeal.
Kolmekäigulise erimenüü hind on 29 eurot, see sisaldab eel- ja pearooga ning magustoitu. Lauad tuleb broneerida ette vähemalt 24 tundi.
Osalevad toidukohad:
- Ööbikuoru Villa restoran Andreas
- Georgi Hotell restoran Postmark
- Maa gurmee kodurestoran
- Seto Tsäimaja
- Hotell Pesa restoran
- Mõisa Ait
- Veski Pubi
- Kohvik Suur Muna
- Piusa kõrts aka Klunker
- Mooste viinavabrik
Teavet toidukohtade ning menüüde kohta leiad visitvoru kodulehelt, Uma Mekk kohvikute ja restoranide nädala Facebooki lehelt ning Uma Meki kodulehelt.