Uudised

„Metsast taldrikule“ toiduelamusi leiab Põlvamaal viies toidukohas
2022-10-26 16:28:00

3.-13. novembrini toimub Lõuna-Eesti maitsete nädal „Metsast taldrikule“, millest võtavad Põlvamaal osa viis toidukohta.

Lõuna-Eesti on põnev ja mitmekülgne piirkond, pakkudes pidevalt uusi ümbrusest inspireeritud maitseid nii traditsioonilises kui ka tänapäevases võtmes.

Maitsete nädala “Metsast taldrikule” raames saab nautida Lõuna-Eesti toidukohtade erimenüüst põnevaid toite, milles on vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning mis koosneb suuresti kohalikust toorainest. Erimenüü hind on vahemikus 21–24 eurot. Kokku osaleb üle Lõuna-Eesti 54 toidukohta. 

Põlvamaalt osalevad Hotell Pesa restoran, Tillu kohvik, Maa gurmee kodurestoran, Cantervilla lossi restoran ja Pop-up kodukohvik Rasina Rosinad ning nende erimenüüdega saab tutvuda: https://visitsouthestonia.com/maakond/polvamaa/ Kindlasti tasub eelnevalt endale meelepärasesse toidukohta broneerida laud.

„Metsast taldrikule“ toidunädal leiab Lõuna-Eestis aset juba kolmandat sügist. Mul on hea meel, et meie toidukohad on taaskord metsa- ja metsaandide temaatikale lähenedes välja töötanud väga erilised menüüd, millest leiab näiteks seeni, marju, ulukiliha, aga ka idamaiseid vürtse. Kindlasti toob maitsete nädal novembrikuusse palju põnevust nii osalevatele toidukohtadele kui ka külastajatele“ sõnas Põlvamaa Arenduskeskuse turismiarendusjuht Kristi Kahu. 

Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad: Tartu linn, Lõuna-Eesti turismiklaster, SA Tartumaa Turism, Tartu Ärinõuandla, Jõgevamaa Koostöökoda, Jõgevamaa Ettevõtlus ja Arenduskeskus, SA Põlvamaa Arenduskeskus, SA Valgamaa Arenguagentuur, SA Viljandimaa Arenduskeskus, Võrumaa Arenduskeskus. Ideekontseptsiooni loomisele aitasid kaasa: Tartu Teaduspark, TÜ Taluturg, MTÜ Sibulatee ja MTÜ Mulgi Väiketootjate Liit.

Põlvamaa toidukohtade turundustegevusi Lõuna-Eesti maitsete nädalal „Metsast taldrikule“ rahastatakse osaliselt Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projektist "Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

Fotod: Lõuna-Maitsete nädal "Metsast taldrikule", Põlvamaa toidukohtade toidud / Tiina Männe

eu