Uudised

Tourest turismimessil tunti Rohelisema Põlvamaa vastu suurt huvi
2023-02-14 20:32:00

Tallinnas Eesti Näituste Messikeskuses toimus 9.-11. veebruaril Põhjamaade suurim müügimess Tourest, kus Lõuna-Eesti turismiklastri koosseisus oli väljas ka kaugtöövõrgustik Kupland ja Põlvamaa turismiettevõtjad.

 

Juba 30. korda aset leidval messil osalesid Lõuna-Eesti Turismiklastri koosseisus mitmed Põlvamaa turismiettevõtjad, kelle vastu oli messikülastajatel väga suur huvi. “Kuigi messi külastajate seas polnud neid, kes poleks kuulnud Põlvamaal pakutavatest puhkamisvõimalustest, üllatas paljusid, kui palju veel on Põlvamaal turistile pakkuda,” rääkis Põlvamaa Arenduskeskuse juhataja Lennart Liba.

Põlvamaa Arenduskeskus korraldas messil ka küsitluse, kus vastanute hulgas loositi välja arvukalt siinsete ettevõtjate teenuseid. Loosirattasse olid oma panuse andnud muusikal “Ada. Rääkimata lugu”, Hotell Pesa, Lutsu teater, Mooste Viinavabrik, Kassioru Puhkemaja, Põlva Lõõtspillipidu Harmoonika, Kanepi festival, Intsikurmu festival, Käbliku Beer Camp & Rock`N`Roll, Ilmavald OÜ, Jõelaev Lonny, Loovusait, Võhandu maraton, Rock Stroganoff, Rüüp OÜ, KODAS ja Põlvamaa Arenduskeskus.

Kuniks lapsevanemad või vanavanemad loosiankeete täitsid ja Põlvamaa külastusvõimaluste kohta uurisid, said pere pisemad ja nooremad liikmed valmistada endale päris isikliku kaelariputatava Poku. Juhendaja Tuuli Merimaa kutsus peresid ka Pokumaale.

Edukale Põlvamaa esindamisele aitasid kaasa Inge Parring (Jõhkasoo talu mesi), Hillar Irves (Võhandu maraton), Tuuli Merimaa Pokumaalt, Siret Solnik (Taevaskoja Meejaam), Margit Pensa Karilatsi Vabaõhumuuseumist, Kaidi Rebane, Tea Nõmmann ja Sulev Nõmmann KODASest, Roy Strider ja Annabel Piiritalu Hobumatkadest ning Kanni Kallastu ja Jan-Mattias Kottise Põlvamaa Arenduskeskusest. Messil tutvustas oma võimalusi kaugtöövõrgustik Kupland - projektijuht Lisanna Elm kutsus inimesi nii Põlvamaale kui laiemalt Kagu-Eestisse kaugtööle. 

Turismimessi korraldab Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) ja seda juba aastast 1991. ETFL on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, kelle põhiliikmeteks on Eesti reisibürood ja reisikorraldajd.

Turismimessil osalemist aitas ellu viia Euroopa Regionaalarengu Fond projektist "Põlvamaa PATEE-programm 2020-2023

Fotod: Lisanna Elm

eu