Uudised

Põlvamaal toimus Lõuna-Eesti turismiettevõtjate infopäev
2024-05-09 15:30:00

Lõuna-Eesti Turismiklaster kutsus piirkonna turismiettevõtjad igakevadisele turismiinfopäevale. Lisaks 30. aprillil toimunud infopäevale Eesti Maanteemuuseumis korraldati sarnase sisuga turismiinfopäevi ka teistes Lõuna-Eesti piirkondades.

Turismiklastri juht Kanni Kallastu tutvustas infopäeval klastri tegevusi, uusi suundi turismiarenduses ja käesoleva aasta plaane. Lõuna-Eestis toimuvatest põnevatest sündmustest andis ülevaate Tartu2024 projektide haldur Kadri Laanmets.

Janelle Uibokand, klastri projektijuht, kõneles infopäeval piirkonda arendavatest projektidest, mis on juba käimas või mille nimel tööd tehakse. Aasta alguses turismiettevõtjate hulgas läbi viidud küsitluse võttis kokku Põlvamaa diginähtavuse spetsialist Kadri Talivätsing. Infopäeval arutleti loomulikult ka roheteemadel, millest andsid ülevaate kestlikkuse koordinaatorid Anneli Villem ja Janely Trahv. Liina Nurmine ja Kersti Roslender Eesti Maanteemuuseumist jagasid oma kogemuslugu Lõuna-Eesti Turismiklastri liikmena.

Infopäevale oli esinema kutsutud ka Eesti Puuetega Inimeste Koja ligipääsetavuse nõunik Mari Puuram, kes tutvustas ligipääsetavuse erinevaid tahke – see on kahtlemata valdkond, millele pööratakse turismivaldkonnas ja mujalgi üha enam tähelepanu. Anželika Gomozova, arendustegevuste valdkonnajuht, tutvustas ettevõtjatele aga turismiinfopunktide projekti, mille üks läbivaid elemente on turismiettevõtete külalislahkuse tõstmine. Lõuna-Eesti Turismiklaster tänab kõiki turismiettevõtjaid, kes infopäeval osalesid.

eu