Blogi

Räpina sadam - suurepärane puhkus Lämmijärve ääres
2022-03-22 15:28:00

Räpina sadam on vaieldamatult üks Räpina kandi edulugusid - on ju sõna otseses mõttes tühja koha peale ja algselt õhinapõhiselt rajatud multifunktsionaalne sadam, mis suudab vastu võtta nii väiksemad veesõidukeid kui praami Koidula ning kus hiljaaegu valmis automatkajatele ka kümnekohaline karavaniparkla.

Räpina sadama sünni taga on kohalikud entusiastid, kes otsustasid 2009. aastal rajada Räpinasse sadama. Edasine on juba ajalugu ning kuigi 2013. aastaks oli sadam enam-vähem valmis, ei möödu aastat, mil ei lisanduks sadama kasutajatele järjest enam uusi võimalusi.

 

Sadam ootab karavanituriste

Tänavu valmis sadamas 10-kohaline parkla karavanituristidele, kus on matkaautoga reisijatele olemas kõik eluks vajalik – grillikoda, elekter, joogi- ja tehnilise vee kraanid ning võimalus puhastada septikuid ja anda ära halli vett. 

Samuti sai sadam teenindushoone, kus on olemas riietus- ja dushiruumid ning võimalus läbi viia väiksemaid nõupidamisi. Kuna Räpina Spordikoolis tegutseb aktiivselt purjespordiring, siis toimuvad ka nende treeningud sadamas ja teenindushoones on noortel purjetajatel mugav vahetada riideid ja käia saunas.

Kuid see pole veel kõik. Kuna sadamat kasutavad lisaks jahi- ja kaatriomanikele kutselised ja hobikalurid, siis paigaldatakse tulevikus sadamasse ka jäämasin, mis hakkab järvele minevatele kalameestele jääd tootma.
 

Tõeline sadamamelu

Tõeliselt rahvarohkeks muutub Räpina sadam aga Peipsi järvefestivali ajal, mis toob sadamasse väga palju huvilisi ning mille raames toimub ka Räpina sadama regatt. Tänavu toimus regatt juba viiendat korda ja järjest kasvav huvi regati vastu näitab, et see traditsioon pole määratud hääbuma. 

Kuid see pole veel kõik. Sadamast on võimalik laenutada ka aerusurfilaudu, kajakke ja vesijalgrattaid. Laupäeviti väljub sadamast laevareis Piirissaarele ning samuti korraldatakse sadamast päikeseloojangu reise ja kaatriretki Lämmijärvele. Kohvikus on võimalikult nautida kohvi kõrvale aga vaieldamatult Lõuna-Eesti üht ilusaimat vaadet Lämmijärvele.

 

Kõigest sadama pakutavast saab parima ülevaate Räpina sadama kodulehelt.


 

Loo on kirja pannud Sander Silm  (www.mikromeedia.ee). 

Fotod: Sven Začek ja Tom Zuravljov

Loo valmimine on rahastatud Kagu-Eesti programmist. 

eu