Sündmused

Leevaku kullakaevur

Leevaku külaplats
Kogukonnalavastus „Leevaku kullakaevur“ tuleb taas!

Kus asub Euroopa pikim, 50 m kõrgune saunakorsten? Vastuse saad, kui tuled suvelavastusele “Leevaku kullakaevur”, mis kõneleb pöörastest ideedest, põlvkondade suhetest, õnnestumistest ja läbikukkumistest täpselt sajandi eest täpselt samas kohas Leevakul. Lugu keskendub toonase kohaliku visionääri Artur Reinumäe otsusele rajada Leevakule kolossaalne tellisevabrik, mille ehitamisest möödus just 100 aastat. Kohalike elanike meenutustele tuginedes kirjutas näidendi kokku Piret Saul-Gorodilov.

Kogukonnalavastuses teevad lavastaja Marko Mäesaare juhendamisel professionaalsete näitlejate Viire Valdma (Eesti Draamateater), Tiina Mälbergi (Rakvere Teater) ja Ken Rüütli (Teater Vanemuine) kõrval kaasa Iris Viru, Jan-Mattias Kottise ja paljud harrastajad, kohaliku kogukonna inimesed. Juulis ja augustis mängitavas suvelavastuses põimuvad Leevaku kandi ajalugu, kultuur, keel ja kohalik miljöö ning kultuurielamusele annavad vunki mano imeline loodus ja kohalik toit, Räpina valla noorte puhkpilliorkester ja pillimehed.

Leevaku küla avab oma väravad külalistele kaks tundi enne etenduste algust.
Neljapäevasele ja laupäevasele etendusele järgneb meeleolukas "Kullakaevuri laulude õhtu".

MTÜ Leevakk korraldatav „Leevaku kullakaevur“ valmib Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammi raames ja kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi, korraldust toetavad Leader tegevusgrupid.

Valik meediakajastustest:

https://www.nationalgeographic.ee/uudised/2023/10/04/kultuurihuvilise-teejuht-louna-eestisse

https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120219193/vaikese-kula-poorane-teatriprojekt-leevaku-kullakaevuri-tagasitulek

https://virumaateataja.postimees.ee/7825395/geoloogiliste-uuringute-olulisusest-leevaku-tellisevabriku-naitel

Kui soovid kehakinnitust või vajad öömaja, vaata Tartu 2024 külalislahkuse võrgustiku liikmete pakkumisi: https://tartu2024.ee/soovitused-rapina
Piletiinfo:
20 - 33€
eu