Sündmused

Pärandoskuste taaselustamine

Karilatsi Vabaõhumuuseum
Traditsiooniliselt on puulusikate valmistamine olnud pikka aega üks põlvkondade üleselt edasiantav oskus, kuid on tänaseks kadunud, sest on puudunud vajadus. Igapäevaseid tarberiistu enam ei osata valmistada. Töötoa eesmärk on anda edasi oskusi valmistada ise puust endale söögivahend. Töötoa juhendajaks on puutöömeister ja rahvapärase puutöö oskuste edasikandja Meelis Kihulane. Toorest kase- või pärnapuust valmistatakse puidust lusikas. Selleks lõhestatakse toores puitmaterjal. Lusika tegemisel kasutatakse kirvest või lõhestusrauda, vestmisnuga, lusikanuga ja õõnestuspeitlit. Osalejad saavad endale koolitusel valminud puulusika.
Osaleda saavad ka noored ja lapsed, huvilistel ei pea olema eelnevat puutöö kogemust. Materjalid ja töövahendid on korraldaja poolt. Jätkutegevusena koostatakse ajutine fotonäitus töötoas valminud puulusikatest, mis aitab väärtustada kadumas olevat pärandoskust.

Kui soovid kehakinnitust või vajad öömaja, vaata Tartu 2024 külalislahkuse võrgustiku liikmete pakkumisi: https://tartu2024.ee/soovitused-kanepi
Piletiinfo:
10€
eu